Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων από Eurowings και Lufthansa

Eurowings

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, καθώς μετά την Brussels Airlines και την SWISS, δύο αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa, οι Lufthansa και Eurowings προέβησαν σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων για αυτό το καλοκαίρι.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η Lufthansa αφαίρεσε ήδη από τα συστήματά της 900 πτήσεις (Φρανκφούρτη και Μόναχο) εσωτερικού και στην Ευρώπη για τον Ιούλιο. Οι ακυρώσεις αφορούν τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές και αντιπροσωπεύουν το 5% της προγραμματισμένης χωρητικότητας τα Σαββατοκύριακα. Η Eurowings αναγκάστηκε επίσης να αφαιρέσει μερικές εκατοντάδες πτήσεις από τα συστήματά της για τον Ιούλιο προκειμένου σταθεροποιήσει την προσφορά της.

Η υψηλή ζήτηση που καταγράφουν οι αεροπορικές εταιρίες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποδομές δεν έχουν πλήρως αποκατασταθεί μετά από τη διετία της πανδημίας, με πολλά κενά στο προσωπικό, επηρεάζουν δυσμενώς τα αεροδρόμια, την επίγεια εξυπηρέτηση, τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες.

Οι Lufthansa και Eurowings έχουν λάβει σειρά μέτρων για να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα του πτητικού προγράμματος, προσφέροντας στους επιβάτες τους την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια προγραμματισμού, ωστόσο, όπως φαίνεται, τα πτητικά προγράμματα δεν θα τηρηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Πιλότος: Η τέλεια καταιγίδα στις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

Παράλληλα, πιλότος της British Airways, σε δηλώσεις του στη Μirror, προειδοποιεί ότι τα προβλήματα στις αερομεταφορές δεν πρόκειται να επιλυθούν εγκαίρως για αυτό το καλοκαίρι, λόγω ελλείψεων προσωπικού αλλά και λόγω κόπωσης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Ο πιλότος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, επισημαίνει ότι στις 16.000 πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί πρόκειται να προστεθούν πολλές ακόμα.

Όπως επισήμανε, ο ίδιος δεν έχει εργαστεί πιο σκληρά την τελευταία 15ετία και χαρακτήρισε την κατάσταση ως "τέλεια καταιγίδα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια