Πρόταση Μ.Κόνσολα για δημιουργία Frontex στο Καστελόριζο

island of Kastelorizo

Μια σημαντική πρόταση σε τρεις υπουργούς ( Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη  και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα προτείνει να αποτελέσει το Καστελόριζο την έδρα ενός νέου κέντρου επιχειρήσεων της Frontex που θα καλύπτει την περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αναφέρεται στη δημιουργία μιας μόνιμης εγκατάστασης στο νησί που διαθέτει τα στρατηγικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται  για να αποτελέσει το επιχειρησιακό κέντρο της Frontex στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση ενόψει της αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών δομών και της λειτουργίας του Οργανισμού  Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης ( Frontex ).

Επισημαίνει ότι οι συνθήκες επιβάλλουν έναν συνολικό επανασχεδιασμό για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ,  αφού είναι σαφής η πρόθεση κάποιων χωρών να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης απέναντι στην Ευρώπη αλλά σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια