Δίπλα στην Αστυπάλαια η «SKY express»


H SKY express ανέλαβε ως «Smart Sponsor» την απόκτηση και λειτουργία της καινοτόμας «πράσινης» υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα Volkswagen, προσβάσιμα από όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αστυπάλαιας, «ASTYBUS».

Η ενέργεια εντάσσεται στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του Έργου και συγκεκριμένα στον πυλώνα που αφορά την αναβάθμιση των συγκοινωνιών του νησιού με «βιώσιμα» μέσα μεταφοράς, απλά και ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων και ευέλικτα - σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού σε ζήτηση και διαδρομές.

Στην επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας ASTYBUS που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αστυπάλαια παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Volkswagen Herbert Diess, το παρών έδωσε ο Επικεφαλής της SΚΥ express, Ιωάννης Γρύλος.

Εκεί κυκλοφόρησε για πρώτη φορά παγκοσμίως το πλήρως ηλεκτρικό όχημα ID.Buzz διάδοχος του θρυλικού Bully το οποίο θα αξιοποιηθεί ως λεωφορείο για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των τουριστών. Ο στόλος των ASTYBUS αποτελούμενος αρχικά από τρία (3) τέτοια οχήματα, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή. Στόχος είναι να περιοριστεί και σταδιακά να εξαλειφθεί η απόλυτη εξάρτηση από ΙΧ και μισθωμένα αυτοκίνητα, ειδικά την τουριστική περίοδο.

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί για την SKY express όχι μόνο προτεραιότητα, αλλά μοντέλο με το οποίο έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε και να αναπτυσσόμαστε επιχειρησιακά, ανέφερε με αφορμή την συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας ως “Smart Sponsor», ο κ. Ιωάννης Γρύλος, επικεφαλής της SKY express. Όπως είπε, στηρίζουμε κάθε δράση προς αυτή την κατεύθυνση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρωτοποριακά έργα διεθνούς εμβέλειας που συνδέονται με τη συνολική αναβάθμιση της χώρας μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια