Ο Μ.Κόνσολας για τους επαγγελματίες αλιείς και την επιδότηση καυσίμων


Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά Γιώργο και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στο Υπουργείο.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της στήριξης των επαγγελματιών αλιέων λόγω της αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

Ζήτησε να υπάρξει αναδρομική επιδότηση για τους επαγγελματίες αλιείς προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου των τελευταίων μηνών.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας: «Η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να δει αλλά, κυρίως, να ενεργοποιήσει τρόπους και πολιτικές άμβλυνσης του αυξημένου κόστους στα καύσιμα για τους επαγγελματίες αλιείς αφού είναι ζήτημα επιβίωσης για τον κλάδο»

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε το ζήτημα της εισόδου, αλλά και του πολλαπλασιασμού τοξικών ψαριών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ο λαγοκέφαλος, επισημαίνοντας ότι συνιστούν απειλή για τα αλιευτικά μας αποθέματα, τη δημόσια υγεία και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Επανέφερε την πρότασή του για την εκπόνηση ενός ερευνητικού  προγράμματος αλλά και ενός διαχειριστικού σχεδίου με τη συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ και του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, ενώ ζήτησε να τεθεί το ζήτημα στην Ε.Ε. για να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα προβλέπει χορήγηση αποζημίωσης στους επαγγελματίες αλιείς για την αλίευση τοξικών ειδών ψαριών, όπως ο λαγοκέφαλος.

Τέλος, ο κ. Κόνσολας, έθεσε το ζήτημα της καταστροφής του εξοπλισμού και των εργαλείων στα σκάφη των αλιέων από μεγάλα θηλαστικά (π.χ. φώκιες) και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια