«Οικονομική στήριξη για τους νεφροπαθείς στα μικρά νησιά»


Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις σε ό, τι αφορά στα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών προς τη δομή αιμοκάθαρσης προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κατοίκους μικρών νησιών που αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν μονάδα αιμοκάθαρσης, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι πολλοί νεφροπαθείς που η μόνιμη κατοικία τους ήταν σε μικρότερα ή μεσαίου μεγέθους νησιά που δεν διαθέτουν μονάδα αιμοκάθαρσης, έχουν αναγκαστεί να μεταβούν και να διαμένουν πλέον σε μεγαλύτερα νησιά, είτε ενοικιάζοντας κατοικία, είτε φιλοξενούμενοι σε συγγενείς τους, με αποτέλεσμα το οικονομικό αλλά και ψυχικό κόστος να είναι δυσβάσταχτο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζει ότι για τους πολίτες των μικρών νησιών που έχουν ουσιαστικά μεταναστεύσει σε ένα μεγαλύτερο νησί, που διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης, η αποζημίωση που χορηγείται για τη μετακίνησή τους στη μονάδα αιμοκάθαρσης είναι πενιχρή, αφού δεν λογίζεται ως τόπος κατοικίας τους η αρχική κατοικία στο μικρότερο νησί αλλά ο χώρος που διαμένουν ή φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο νησί.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτή η μικρή αποζημίωση δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις σε ό, τι αφορά στα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών προς τη δομή αιμοκάθαρσης και να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κατοίκους μικρών νησιών που αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν μονάδα αιμοκάθαρσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια