Ν.Σαντορινιός: «Κυβέρνηση και ΔΕΗ εξαπάτησαν τους Ροδίτες»


Δήλωση μετά τα αποτελέσματα των προσλήψεων στο νέο σταθμό ΑΗΣ στην Κατταβιά Νότιας Ρόδου έκανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός κάνοντας «επίθεση» τόσο στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στην ΔΕΗ.

Αναλυτικά:

gold+&+silver+banner+lockdown

«Είναι πλέον και επίσημη η μεγάλη απάτη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Δ.Σ. της ΔΕΗ προς τον ροδιακό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου. Τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις προσλήψεις στο νέο σταθμό ΑΗΣ στην Κατταβιά Νότιας Ρόδου, δεν περιλαμβάνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ υποψήφιο εργαζόμενο και κάτοικο της Νότιας Ρόδου, ενώ μόλις το 10% των συνολικών προσλήψεων είναι κάτοικοι του υπόλοιπου νησιού». 

Θυμίζω ότι με το Νόμο 4643 του 2019, που ψήφισαν βουλευτές και Κυβέρνηση της ΝΔ, ουσιαστικά ακύρωσαν το κριτήριο εντοπιότητας και επέβαλαν απλή μοριοδότηση για το υποψήφιο ντόπιο εργατικό δυναμικό σε θέσεις αορίστου χρόνου. Υποσχέθηκαν δε, ότι για τις 8μηνες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών, θα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο νόμος περί εντοπιότητας! 

Παρά τις φρούδες ελπίδες που έδωσαν οι ντόπιοι βουλευτές της ΝΔ στους Ροδίτες, παρά τις κούφιες υποσχέσεις που μοίρασαν, μετά και από τις πιέσεις και διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, τα αποτελέσματα των προσλήψεων «μιλούν» ξεκάθαρα.Σφραγίζουν και επίσημα την διάλυση μιας πολιτικής (κριτήριο εντοπιότητας) που εφαρμοζόταν επί χρόνια ώστε να εγκαθίστανται οι, κατά τόπους, σταθμοί παραγωγής. Κορόιδεψαν τους νέους υποψήφιους εργαζόμενους από τη Νότια Ρόδο, οι οποίοι μάλιστα εκπαιδεύτηκαν στο αντικείμενο, με την προσδοκία της πρόσληψης. 

Ενώ ο κ. Στάσσης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και η παρέα των golden boys, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επέλεξαν να προσλάβουν ετεροδημότες για τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, πληρώνοντάς τους μάλιστα γύρω στα 600 ευρώ ενοίκιο. Ντροπή. Μόνο ντροπή. Τους παραδίδουμε στη κρίση του ροδιακού λαού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια