Εξηγήσεις ζητά ο Μ. Κόνσολας για το θέμα προσλήψεων στη ΔΕΗ


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Στάσση, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά απαντήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της προκήρυξης για την πρόσληψη 33 ατόμων στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι η ΔΕΗ Α.Ε, ως επιχείρηση, ανέλαβε την ηθική δέσμευση να μοριοδοτεί με το κριτήριο της εντοπιότητας τις προσλήψεις στις δομές της εταιρείας στο νησί και κατά κύριο λόγο στις προσλήψεις για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, δεν περιλαμβάνονται υποψήφιοι για τις προκηρυσσόμενες θέσεις οι οποίοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί αντιδράσεις, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος 600 ευρώ από τη ΔΕΗ στους νεοπροσληφθέντες, το οποίο φυσικά δεν υπήρχε λόγος να δοθεί αν λειτουργούσε το κριτήριο της εντοπιότητας και προσλαμβάνονταν μόνιμοι κάτοικοι.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ:

gold+&+silver+banner+lockdown

1ον: Υπολογίστηκε στη μοριοδότηση της συγκεκριμένης προκήρυξης το κριτήριο της εντοπιότητας;

2ον: Από τις 33 θέσεις της προκήρυξης πόσες θέσεις καλύφθηκαν από μόνιμους κατοίκους της Νότιας Ρόδου και πόσες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ρόδου;

3ον: Ισχύει ότι χορηγείται στεγαστικό επίδομα 600 ευρώ στους νεοπροσληφθέντες; Ποια είναι η ετήσια συνολικά επιβάρυνση της εταιρείας από αυτό το επίδομα;

Παράλληλα, τονίζει ότι αναστάτωση που έχει προκληθεί επιβάλλει στην εταιρεία να δει με μια νέα οπτική το καθεστώς μοριοδότησης για τις προσλήψεις στη Ρόδο, με δεδομένες και τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν.

Η νέα αυτή οπτική οφείλει να επαναπροσδιορίσει το ποσοστό μοριοδότησης για την εντοπιότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια