Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στα νησιά μας


Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση

Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Π.Ε. Δωδεκανήσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) (εκτός Π.Ε. Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου, Κατηγορία κινδύνου 3), αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής, όπως επιβεβαιώνει ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Για τον λόγο αυτό, έκκληση απευθύνει ο κ. Ευστρατίου εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους. Ισχυρή έκκληση απευθύνει και στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Δωδεκανήσου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για την καλύτερη πρόληψη δασικής πυρκαγιάς, αύριο Τρίτη, θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 (ΑΔΑ ΩΧΥΓ7ΛΞ-ΥΘΝ) για τις περιοχές των νήσων της Π.Ε. Δωδεκανήσου (Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου) που περιγράφονται σε αυτή από 2μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας (26/7/22), ενώ για την Π.Ε. Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου για τις περιοχές της Καρπάθου που περιγράφονται σε αυτή από 9μ.μ. έως 6π.μ. της επομένης (26/7/22).

Τέλος, οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές οι πολίτες μπορούν να βρουν  αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια