Στήριξη του τουρισμού σε Κάρπαθο και Κάσο ζήτησε ο Μ.Κόνσολας


Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, σε πέντε (5) Υπουργούς προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα μέτρα για να αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κάσου και της Καρπάθου λόγω των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο κ. Κόνσολας καταθέτει τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις, επισημαίνοντας ότι Κάρπαθος και η Κάσος αντιμετώπισαν, πρόσφατα, σοβαρά προβλήματα σε ό, τι έχει σχέση με την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση, που οδήγησαν σε ματαίωση δρομολογίων.

Πολλοί μάλιστα, που είχαν προχωρήσει σε κρατήσεις ακύρωσαν τις διακοπές τους από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, ενώ η δημοσιοποίηση του προβλήματος λειτούργησε ανασχετικά σε όσους ήθελαν να επισκεφθούν Κάρπαθο και Κάσο.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό των δύο αυτών νησιών, όπως είχε κάνει η Πολιτεία και για τα νησιά που είχαν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει τέσσερα μέτρα:

1ον: Δημιουργία ειδικού υποπρογράμματος, ενταγμένου στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε Κάρπαθο και Κάσο.

2ον: Διεύρυνση του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» και ειδική μέριμνα για τα δύο αυτά νησιά.

3ον: Καμπάνια προβολής και διαφήμισης των δύο αυτών νησιών ως τουριστικών προορισμών.

4ον: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δύο αυτά νησιά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως είχε γίνει και με νησιά που είχαν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια