Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Κέφαλο ζητά ο Μάνος Κόνσολας


Την ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κέφαλο στηρίζει με πρόταση που κατέθεσε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι η αντιπυρική θωράκιση των νησιών στηρίζεται εκτός από την πρόληψη και στην άμεση αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Σε μεγάλου μεγέθους νησιά όπως η Κως απαιτείται ένας επιχειρησιακός σχεδιασμός αλλά και δομές που θα εγγυώνται πλήρη κάλυψη.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί αναγκαία την ίδρυση και λειτουργία ενός εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην κοινότητα Κεφάλου του Δήμου Κω προκειμένου να είναι σε θέση να επιχειρεί άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών.

Υπενθυμίζει ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από την Κοινότητα, ενώ και  ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης είναι θετικά διακείμενος σε αυτή την προοπτική, ζητώντας να προχωρήσει η ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Κοινότητα Κεφάλου  του Δήμου Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας αναγνώρισε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών (όπως η γεωγραφική ασυνέχεια) τις καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτες στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια