Προχωρά η αποκατάσταση όψεων της Villa Dei Medici


Αδιαμφισβήτητα, οι χώροι του παλιού νοσοκομείο αποτελούν «πληγή» στην εικόνα του κέντρου της πόλης, αφού μετά  τη μεταστέγαση του νοσοκομείου στους νέους χώρους το 2000, υπέστησαν σοβαρή υποβάθμιση και μετατράπηκαν σε εστίες μόλυνσης και καταφυγίου περιθωριακών ατόμων. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη προωθώντας λύσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής κατέθεσε μέσω της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου πρόταση στο Πράσινο Ταμείο με τίτλο «Αποκατάσταση όψεων κτιρίου "Villa Dei Medici" νυν κτίριο Δ.Ο.Π. Ρόδου του συγκροτήματος OSPEDALE REGIO και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου», η οποία με την υπ΄αριθμ. 244.3.2/27-7-2022 απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 1.604.000€ και με επιδότηση 60% ήτοι 962.400,00€.   

Πρόκειται για φιλόδοξη πρόταση αποκατάστασης μέρους των χώρων των κτηρίων του παλιού νοσοκομείου, συγκεκριμένα του κτηρίου και του αύλειου χώρου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, που μαζί με τα έργα αποκατάστασης των χώρων της Ροδιακής Έπαυλης, του κτηρίου Ακάβη και την επανάχρηση του τετραώροφου κτηρίου, που θα αλλάξουν την όψη των περίπου 50.000τμ. που βρίσκονται γύρω από τους οδούς Παπαλουκά, Ερυθρού Σταυρού και Ιωάννη Μεταξά.

Η σύλληψη της ιδέας και το εγχείρημα ξεκίνησε από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΟΠ κ. Γιώργο Τριάντο, ο οποίος ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού τον περασμένο Νοέμβριο προτεραιοποίησε την ανάγκη για παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο. Με την αγαστή σύμπραξη του  Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανου Δράκου και μετά από επτάμηνη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Γιώργο Πατσάη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια