Ανοίγει τις πύλες της απόψε η « 57η Έκθεση Κρεμαστής»


Το μακροβιότερο πολιτιστικό και εμπορικό γεγονός στο νησί της Ρόδου ανοίγει σήμερα τις πύλες του. Αναμφισβήτητα, η Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής ξεπερνά τα όρια της τοπικής εκδήλωσης, αφού εδώ και μισό αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και της χειροτεχνίας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Από την Παρασκευή 12/08 έως την Τρίτη 23/08/2022, η Κρεμαστή θα «πλημμυρίσει» από ποιοτικά προϊόντα από το Αιγαίο και όλη την Ελλάδα, χειροποίητες δημιουργίες, καινοτόμες ιδέες, καθώς επίσης και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μουσικής και χορού. Η Έκθεση – θεσμός, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα των μόνιμων κατοίκων της Ρόδου, καθώς και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένων τουριστών, έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Η ιστορία της ξεκινά το 1965, οπότε και εγκαινιάσθηκε η 1η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής. Από τότε και μέχρι σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες, ώστε να συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πρόκειται μία διοργάνωση που συνεχώς αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται, αναδεικνύονται τα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης. Ελαιόλαδο, κρασί, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, τοπικά παραδοσιακά βότανα, αλλαντικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα χειροτεχνήματα και γλυπτά δίνουν το δυναμικό παρόν σε μια Έκθεση – θεσμό που έχει tη σφραγίδα της AEGEAN CLOBE PLATINUM.

Η Έκθεση της Κρεμαστής, που διανύει φέτος 57 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη να μυηθεί όχι μόνο στα μαγευτικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς της Ρόδου, αλλά και να εστιάσει στις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια