Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές


Πληρωμή ύψους 12,5 εκατ. ευρώ θα γίνει άμεσα στους δικαιούχους του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών, έπειτα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν σε αιτήσεις που είχαν γίνει για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του τέταρτου τριμήνου του 2021 αλλά και του πρώτου διμήνου  του 2022.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για εκκαθάριση των πληρωμών και οριστικής καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29  Αυγούστου του 2022.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Μεταφορικό  Ισοδύναμο επιχειρήσεων και καυσίμων

Ως προς το σκέλος του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων και καυσίμων, οι σχετικές Κ.Υ.Α. για το έτος 2022 βρίσκονται σε στάδιο υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ., ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την παροχή σχετικών πιστώσεων προς εξόφληση των δικαιούχων επιχειρήσεων και πολιτών


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια