Μέχρι και μέσα Νοέμβρη οι τουριστικές ροές στο νησί της Ρόδου


«Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου θα υπάρχουν τουρίστες στα ξενοδοχεία της Ρόδου και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά οι πληρότητες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος για τον τουρισμό δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, ακόμα και αυτό της σεζόν του 2019, που μέχρι πρότινος ήταν η καλύτερη σεζόν του ροδιακού τουρισμού.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ήδη οι τοπικοί φορείς και παράγοντες έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στο να μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο, κυρίως συνταξιούχους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με το υπουργείο Τουρισμού.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο που εξελίσσεται εντυπωσιακά», δηλώνει ο κ. Βυρίνης που συντονίζει από την πλευρά του δήμου Ρόδου τις προσπάθειες για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Όπως τονίζει, αυτές τις μέρες οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου έχουν υπερβεί συνολικά το 1.800.000 άτομα. Ο στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός τουριστών να φθάσει τα 2.300.000 άτομα γεγονός που θεωρείται πλέον εφικτό, αφού και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί σε αριθμό αφίξεων.

Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βυρίνη, αλλά και παραγόντων της τουριστικής αγοράς ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική κίνηση θα έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν προγραμματίσει διακοπές τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Ήδη για το πρόγραμμα φιλοξενίας των συνταξιούχων τον χειμώνα έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις στη Ρόδο και αναμένεται να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου 20 ξενοδοχεία που διαθέτουν γύρω στις 5.000 κλίνες θα μείνουν ανοιχτά και το χειμώνα στη Ρόδο και θα είναι διαθέσιμα, ώστε να φιλοξενήσουν τους ευρωπαίους συνταξιούχους που θα θελήσουν να αφήσουν την πατρίδα τους για να… ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα και εστιατόρια έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν ανοιχτά και το χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος επιχειρείται από το υπουργείο Τουρισμού να οργανωθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Ευρωπαίων συνταξιούχων στην Ελλάδα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη που θα πλήξει ιδιαίτερα τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Ήδη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κάποιοι εστιάτορες του νησιού δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν και να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους αυτούς τους δύο μήνες. Μία πρώτη λίστα ήδη δόθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ώστε να προωθηθεί όπου ζητηθεί.

Μάλιστα και ο πρόεδρος του Eπιμελητηρίου, Ιωάννης Πάππου, σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσε τις ενέργειες που γίνονται σε αυτό το επίπεδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια