Σε χωματερή έχει μετατραπεί ο ΧΥΤΑ της Β. Ρόδου καταγγέλλουν οι περίοικοι


«Ο ΧΥΤΑ της Νότιας Ρόδου είναι έτοιμος, αν χρειαστεί, να δεχθεί τα απορρίμματα όλου του νησιού της Ρόδου» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μιχάλης Πατρός, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις συνθήκες λειτουργίας του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου, στο Τσαΐρι που έχει μετατραπεί όπως τονίζουν “σε επικίνδυνη χωματερή”.

gold+&+silver+banner+lockdown

«Τα σκουπίδια έχουν γεμίσει την περιοχή και τα υγρά τρέχουν μέχρι τον δρόμο Τσαΐρι-αεροδρόμιο» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου κάτοικος, η οποία τόνισε ότι δεν γίνεται καμία βιολογική διεργασία και ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει πολλές φορές επιβάλλει πρόστιμα για φωτιές που σιγοκαίουν επί μέρες.

«Η κατάσταση δεν υποφέρεται, θα φθάσουμε μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου έχει μετατραπεί σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων» δήλωσε σήμερα ο Μ. Πατρός, διευκρινίζοντας ότι ανήκει στον Δήμο Ρόδου και δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τον ΦοΔΣΑ, για τυπικούς λόγους. Σημείωσε ότι αν χρειαστεί, ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου είναι έτοιμος να δεχθεί τα απορρίμματα όλου του νησιού, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών αποβλήτων, η κατασκευή του οποίου θα γίνει με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια