Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για την έκδοση οικοδομικών αδειών


Μια νέα πρόταση κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συνοδεύοντάς την με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να δοθεί μια ακόμα χρονική παράταση για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου, προκειμένου να μην χάσουν οι πολίτες την τελευταία ευκαιρία για να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με το νόμο 4759 του 2020 καθόρισε ένα χρονικό όριο, έως το Δεκέμβριο του 2022, σε ό, τι αφορά στη  δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως είναι γνωστό, σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων καθορίζεται, πλέον, με μαθηματικό τύπο η ανώτατη επιτρεπόμενη δόμηση.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να δοθεί μια νέα χρονική παράταση, επισημαίνοντας ότι η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης διάταξης συνέπεσε με την έλευση της πανδημίας, καθώς και με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη λειτουργία του κτηματολογίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα όλοι οι πολίτες να εκκινήσουν και να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Το γεγονός αυτό αλλά και το ότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί με την κατάθεση των μελετών το 2025, σε ό, τι αφορά στα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια, συνηγορούν στο αίτημα που έχει υποβληθεί από χιλιάδες πολίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων για να δοθεί μια ακόμα χρονική παράταση για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια