Ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Καλύμνου


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός για την ενίσχυση με προσωπικό του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, για την πλήρη στελέχωσή του  και την κάλυψη των αναγκών σε 24ωρη βάση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή, οι βάρδιες στον τομέα του ΕΚΑΒ καλύπτονται σχεδόν οριακά αφού στον τομέα υπηρετούν 6 μόνιμοι  διασώστες και 3 επικουρικοί.

Ενδέχεται, όμως, να υπάρξουν προβλήματα όταν λήξουν οι συμβάσεις των δύο επικουρικών διασωστών στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά και του τρίτου επικουρικού διασώστη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι από τους μόνιμους διασώστες, ένας έχει τεθεί σε αναστολή και  άλλος ένας πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας: «με δεδομένα τα προβλήματα που μόλις περιγράψαμε στον Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και για να μην προκληθεί πρόβλημα στην κάλυψη των βαρδιών στον τομέα του ΕΚΑΒ Καλύμνου, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εξετάσει την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών διασωστών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Κάλυμνος αποτελεί τουριστικό προορισμό και σημείο αναφοράς για μια νέα και αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού, όπως είναι ο αναρριχητικός τουρισμός.

Ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται την τουριστική περίοδο, ενώ ανάλογη αύξηση εμφανίζουν και τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί ο τομέας του ΕΚΑΒ στο νησί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια