Έλυσε χρόνια προβλήματα στην υδροδότηση της Λίνδου η ΔΕΥΑΡ


Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αναλυτικά:

Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και η ΔΕΥΑΡ, συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για την επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης των περιοχών της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Σε απόλυτη συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Λίνδου και τον πρόεδρο της κ. Λάμπη Χρυσοβαλάντη, καθώς και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Λινδίων κ. Κολιάδη Αλέξανδρο, εργαστήκαμε σιωπηλά για έναν και μόνο σκοπό. Την οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Απαντώντας σε κάποιους που βιάστηκαν να μας κρίνουν, ενώθηκαν οι δυνάμεις μας και απαντάμε με το έργο μας. Κερδίσαμε χρόνο και ενέργεια καθώς δεν αναλωθήκαμε στο να δικάσουμε κακές πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες μας οδήγησαν τόσα χρόνια στο πρόβλημα.

Η πολύπαθη περιοχή της Λίνδου δεν αντιμετωπίζει πλέον τα προβλήματα ύδρευσης που είχε στο παρελθόν. Όλο αυτό είναι απότοκος της συνεργασίας της ΔΕΥΑΡ και της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Καταφέραμε μέσα σε χρόνο 2 μηνών να ηλεκτροδοτήσουμε και να αξιοποιήσουμε τέσσερις νέες γεωτρήσεις, προσφέροντας συνολικά περί τα 80 κυβικά την ώρα επιπλέον στις περιοχές Λίνδου, Πεύκων, Λοθιάρικων και Γλίστρας. Για την αξιοποίηση τους κατασκευάστηκαν δίκτυα αγωγών μήκους 2500 μέτρων. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν ήδη δυο νέες δεξαμενές στις περιοχές των Βληχών και της Ψάλτου, που θα χρησιμοποιηθούν ως αντλιοστάσια μεταφοράς του νερού.

Με τη λειτουργία των δύο αυτών αντλιοστασίων θα καταστεί δυνατή η μεταφορά  μεγαλύτερης ποσότητας νερού στις δεξαμενές Λίνδου και Πεύκων εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις συχνές ζημιές στα υφιστάμενα καταθλιπτικά δίκτυα από τις υπερβολικές πιέσεις σε αυτά. Συγκεκριμένα, το αντλιοστάσιο των Βληχών θα μεταφέρει έως και 60% μεγαλύτερη ποσότητα νερού στις δεξαμενές τις Λίνδου. Το αντλιοστάσιο στην περιοχή της Ψάλτου θα διπλασιάσει την μεταφερόμενη ποσότητα νερού στην περιοχή των Πεύκων (στα 200 κυβικά την ώρα).

Τέλος, έχει δρομολογηθεί και προχωράει η ηλεκτροδότηση και η αξιοποίηση ακόμα έξι γεωτρήσεων (τρεις για τη Λίνδο και τρεις για τη Λάρδο) που θα αποδώσουν συνολικά επιπλέον 120 κυβικά την ώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια