Συναυλία Κλασικής Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου


Ένα υπέροχο ταξίδι στον καταπληκτικό κόσμο της κλασικής μουσικής υπόσχονται οι σημαντικές καλλιτέχνιδες Ευγενία Βοτανοπούλου, πιάνο και Νίνα Πατρικίδου, βιολί, σε πολίτες και επισκέπτες της Ρόδου την Τρίτη 30 Αυγούστου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και ώρα 21:00.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και το Mozarteum Hellas διοργανώνουν την εξαιρετική αυτή συναυλία με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα:

– του Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)- Sonata for piano and violin No. 23, D Major K. 306

– του Sergei Prokofiev(1891-1953) -Violin Sonata No.2 in D Major, Op.94bis

– του Maurice Ravel (1875 –1937) Violin Sonata No.2, M.77

– και του Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984) Petite Suite (sur des airs populaires grecs du Dodecanese)

Air de Karpathos

Chant pastoral de Kalymnos

Chant et danse de Rhodes

Dance de Leros

Air d’Archanguelos(Rhodes)

Chant nuptial et danse (Sousta) de Rhodes

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η Νίνα Πατρικίδου, βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού, γεννήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ, όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, αποφοιτώντας µε δίπλωμα σολίστ το 1977 από την τάξη του Boris Vladimirovitch Belenki στην έδρα του David Oistrakh. Την ίδια χρονιά επαναπατρίζεται στην Ελλάδα, ξεκινώντας ταυτόχρονα την πλούσια σολιστική της καριέρα. Είναι εμψυχώτρια και ιδρυτικό µέλος διαφόρων συγκροτημάτων μουσικής δωματίου, καλλιτεχνική διευθύντρια της μικρής Συμφωνικής Ορχήστρας Emelia, και διευθύντρια – μαέστρος της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Γ’ προγράμματος της ΕΡΤ. Στο 3ο πρόγραμμα επίσης έχει πραγματοποιήσει σειρά εκπομπών για το βιολί. Είναι µέλος των επιτροπών διαγωνισμού για τη στελέχωση των Ορχηστρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurovision, Μεσογείου, καθώς και µέλος του ελληνικού τμήματος της Unesco. Είναι καθηγήτρια βιολιού στο Όρφειο Ωδείο Αθηνών.

Η Ευγενία Βοτανόπουλου γεννήθηκε και μορφώθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία πέντε ετών και μετά από δέκα χρόνια κέρδισε το πρώτο της βραβείο ως νέος πιανίστας. Σπούδασε με τους L. Boyadjieva, Α. Παπαστεφάνου και L. Stoyanova και το 1992 αποφοίτησε με διακρίσεις από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, έχοντας αποκτήσει το Δίπλωμα Πιάνου, Δίπλωμα Προηγμένων Θεωρητικών Σπουδών (αρμονία, αντίσταση, φούγκα) και το Δίπλωμα Χορωδιακής Διεύθυνσης. Το 1998 η Ευγενία εκπροσώπησε την Ελλάδα στη «Δεύτερη Διεθνή Μουσική Συνάντηση των Γυναικών» και συμμετείχε στην καταγραφή του συνοδευτικού CD. Από το 2005 συνεργάζεται με τη χορωδία της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει καταγράψει σόλο έργα πιάνου στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τον συνθέτη Βασίλη Αθανασιάδη για το CD “Straycat’s Dream” το οποίο κυκλοφορεί από την ετικέτα Sargasso της Βρετανίας καθώς και τη δική της μουσική για ένα βιβλίο για τις κινητικές δραστηριότητες για παιδιά (Nakas έκδοση). Τον Μάρτιο του 2016, τιμήθηκε μαζί με τον Christoph Koncz στο Μουσείο του Σάλτσμπουργκ του Μότσαρτ. Οι δύο έπαιξαν με τα αρχικά μουσικά όργανα του Μότσαρτ, το αρχικό fortepiano του Μότσαρτ και το Costa-βιολί του Μότσαρτ που ανήκουν πλέον στο ίδρυμα Mozarteum.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια