Προβληματίζουν τα τροχαία – Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο


Άλλα δύο τροχαία σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Ρόδο. Ένα υλικών ζημιών στην περιοχή των Κρητικών και μια σύγκρουση οχημάτων στη Ρόδου – Λίνδου έξω από τον Αρχάγγελο, από την οποία τραυματίστηκε ένα άτομο.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ

Να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αποκλειστικά για τα τροχαία ατυχήματα, ζητά με ανακοίνωση της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Από στοιχεία προκύπτει ότι η οδός σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της οδικής ασφάλειας και κατ’ επέκταση των οδικών ατυχημάτων.

Τα προβλήματα στις σημάνσεις των οδών, στους φωτεινούς σηματοδότες, στις διαγραμμίσεις, στο φωτισμό, στην έλλειψη στηθαίων και κυρίως η έλλειψη δημόσιας υπηρεσίας που να είναι πλήρως στελεχωμένη με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και τον αναγκαίο προϋπολογισμό για την συντήρηση του οδικού δικτύου, όλα αυτά σωρευτικά, δημιουργούν επιπλέον αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης από τα κύρια θέματα αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων είναι η κυκλοφοριακή αγωγή, η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων με υποχρεωτικό μάθημα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαίδευση, η εξέταση και συνολικά η χορήγηση άδειας οδήγησης θα πρέπει να γίνεται από ένα καθολικά δημόσιο σύστημα» αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.

gold+&+silver+banner+lockdown

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια