Στήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους, ζητά ο Μ.Κόνσολας


Το πρόβλημα της μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που διαμένουν στα νησιά της Δωδεκανήσου, προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία της ιατρικής εξέτασης για την πιστοποίηση αναπηρίας, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Αναφέρει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιούνται ψηφιακά όλες οι διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου. Είναι, όμως, αδύνατο να πραγματοποιηθεί ψηφιακά μια αναγκαία πράξη και διαδικασία, όπως είναι η ιατρική εξέταση για την πιστοποίηση αναπηρίας.

Το πρόβλημα αυτό είναι έντονο  στα νησιά της Δωδεκανήσου, αφού τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους είναι αναγκασμένοι να μεταβούν είτε στην Κω είτε στη Ρόδο προκειμένου να περάσουν από την υγειονομική επιτροπή.

«Πέρα από την ταλαιπωρία και τις δαπάνες που συνεπάγεται για την οικογένεια, το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό για τα παιδιά που πρέπει να βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον και να μην τους προκαλείται ανησυχία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ανεβαίνουν έναν Γολγοθά και το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να τους στηρίξει έμπρακτα», αναφέρει ο κ. Κόνσολας που καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση.

Σε νησιά όπως η Κάλυμνος, η Λέρος και η Κάρπαθος μπορούν να γίνουν συμβάσεις με γιατρούς προκειμένου να πραγματοποιούν τις ιατρικές εξετάσεις πιστοποίησης αναπηρίας, ενώ για τα μικρότερα νησιά μπορεί να επιλεγεί η λύση ενός κινητού συνεργείου ιατρών που θα τα επισκέπτεται προκειμένου να πραγματοποιεί τις σχετικές εξετάσεις και να μην χρειάζεται να μετακινηθούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια