Απόφαση έκτακτης ανάγκης: Επιλεγμένες διακοπές ρεύματος για να μην καταρρεύσει το δίκτυο


Διακοπές ρεύματος αναμένονται στη χώρα μας, τη χειμερινή περίοδο, τις ώρες αιχμής, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δίκτυο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ακολουθώντας τον δεσμευτικό κανονισμό της Κομισιόν, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5%, κατά τις ώρες αιχμής, μετά την 1η Νοεμβρίου.

Συγκριτικά με πέρυσι, διευρυμένα θα είναι τα κλιμάκια κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα εφαρμοστούν από τον επόμενο μήνα και αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν άμεσα.

Τις νέες επιδοτήσεις θα παρουσιάσει από την κυβέρνηση ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, την τρέχουσα εβδομάδα και θα τεθούν σε ισχύ από τον Οκτώβριο, όπου αναμένεται να συνεχιστούν χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η επιδότηση θα συνδέεται πλέον με την κατανάλωση και θα προβλέπονται εξτρά εκπτώσεις για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, τουλάχιστον 15%, σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Αναμένεται να υπάρχουν κλιμάκια, το κάθε ένα από τα οποία θα έχει εύρος κατανάλωσης και όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση, τόσο μικρότερες θα είναι οι εκπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση θα είναι διαφορετική κάθε μήνα, ανάλογα με τις διεθνείς τιμές. Ενδεικτικά, καθημερινά οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου πλέον αλλάζουν και μέσα στην ημέρα.

Επίσης, εξετάζεται αν κάποιος αυξήσει την κατανάλωσή του, να μειωθεί η επιδότησή του, γεγονός που πρέπει να προσέξουν οι Αρχές, διότι η κατανάλωση μπορεί να αυξηθεί σε ένα νοικοκυριό εξαιτίας της γέννησης ενός παιδιού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια