Ανάγκη ενίσχυσης εργατικού δυναμικού στον ΕΦΚΑ Δωδεκανήσου


Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στις διοικητικές δομές του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

gold+&+silver+banner+lockdown

Επισημαίνοντας ότι  τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις έχουν εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στις δομές που υπάρχουν στις νησιωτικές περιοχές απαιτεί επαρκή στελέχωση και ενίσχυση του τεχνικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, αναφέρεται στις ελλείψεις προσωπικού σε κάθε δομή σε Ρόδο, Κάλυμνο και Κω, ως εξής:

– ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου: απαιτείται η πρόσληψη 8 ατόμων για να στελεχωθούν τα τμήματα συντονισμού και υποστήριξης και οικονομικής διαχείρισης.

– Τοπική διεύθυνση Α’ Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο: απαιτείται η ενίσχυση της δομής με 22 άτομα προκειμένου να στελεχωθούν τα τμήματα διοικητικού, παροχών, συντάξεων, μητρώου, ασφάλισης και εισφορών και απονομής συντάξεων.

– Τοπική Διεύθυνση Β΄ Δωδεκανήσου με έδρα στην Κάλυμνο: απαιτείται η ενίσχυση της δομής με 4 άτομα στα τμήματα διοικητικού, ασφάλισης και εσόδων και συντάξεων.

– Τοπική Διεύθυνση Γ΄ Δωδεκανήσου με έδρα την Κω: απαιτείται η πρόσληψη 4 ατόμων για τη στελέχωση των τμημάτων διοικητικού, ασφάλισης και εισφορών και συντάξεων και παροχών.

Παράλληλα, ενίσχυση με προσωπικό χρειάζεται και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών Ρόδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια