Αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κάρπαθο ζητά ο Μ.Κόνσολας


Σε μια σημαντική παρέμβαση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το Αστυνομικό Τμήμα της Καρπάθου, που αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ 22/2022  ΦΕΚ 62/Α/23-3-2022.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας θέτει τα εξής ζητήματα:

1ον: Την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών που στεγάζουν τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Πηγάδια Καρπάθου.

Θα πρέπει, είτε με πρωτοβουλία του Υπουργείου είτε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να βρεθεί ακίνητο και να προχωρήσουν μελέτες για την κατασκευή νέου κτιρίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., προκειμένου να στεγαστεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

2ον: Η αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, επιβάλλει  να δημιουργηθεί νέο οργανόγραμμα, να αυξηθεί η οργανική δύναμη και να εξεταστεί και η δημιουργία Τμήματος Τροχαίας αλλά και η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Αεροδρόμιο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι: «σε ένα νησί, όπως η Κάρπαθος, με αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλουν να δουν άμεσα τα προβλήματα αυτά».

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια