Το ζήτημα του ΕΦΚΑ θέτει αύριο στην Βουλή ο Μάνος Κόνσολας

 


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης – αναφέρομαι στη διοίκηση του ΕΦΚΑ- οφείλουν να σέβονται την κυβέρνηση που τους τοποθέτησε, τους αιρετούς εκπροσώπους της και κυρίως το δημόσιο χρήμα.

Η διακήρυξη του ΕΦΚΑ με την οποία ανακοινώνει μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών του στη Ρόδο, ενώ έχει ιδιόκτητο ακίνητο στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (πρώην πλατεία Φώκιαλη) που παραμένει αναξιοποίητο, συνιστά πρόκληση.

Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να παρέμβει άμεσα.

Γιατί όταν προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, όταν δημιουργούνται σκιές και δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης, οφείλει να πάρει θέση από τη στιγμή, μάλιστα, που ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ανακατασκευή του ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (πρώην πλατεία Φώκιαλη) στη Ρόδο, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζω ότι σε ερώτηση που είχα καταθέσει στις 31 Μαρτίου 2021, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην απάντησή του ενημέρωνε εγγράφως ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2021 επρόκειτο να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έγγραφη αυτή απάντηση του Υπουργείου, γινόταν γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2023 επρόκειτο να παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα ακολουθούσε διαγωνισμός και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο θα είχε υπογραφεί έως τον Δεκέμβριο του 2023 για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων.

Όλα αυτά εγγράφως και με την υπογραφή του Υπουργού.

Ξαφνικά όλα σταμάτησαν, δεν έγινε τίποτα, δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση παρά τις διαρκείς οχλήσεις μου και τη νέα ερώτηση που κατέθεσα.

Μέχρι που η διοίκηση του ΕΦΚΑ δημοσιοποίησε τη διακήρυξη για τη μίσθωση ακινήτων από ιδιώτες.

Θα καταθέσω αύριο επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια