Έρχεται το 2ο συνεχόμενο «Rhodes Bike Festival»


Aπό 22 έως 29 Οκτωβρίου διοργανώνεται στη Ρόδο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το “Rhodes Bike Festival”, με σημαντικούς καλεσμένους, όπως ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας και νυν σχολιαστής του παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικών μεταδόσεων τηλεοπτικού καναλιού «EUROSPORT», Sean Kelly.

gold+&+silver+banner+lockdown

Σκοπός του φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη της Ρόδου σαν τον αναδυόμενο ποδηλατικό προορισμό, για τους τουρίστες λάτρεις της ποδηλασίας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Άλλωστε, το μήνυμα που εκπέμπει η εκδήλωση, είναι: «RHODES, YOUR NEXT CYCLING DESTINATION».

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ειδική κατηγορία τουρισμού, όπου η ποδηλασία είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού και το ποδήλατο αποτελεί το μέσο προκειμένου οι επισκέπτες – τουρίστες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία, και αφορά επισκέπτες τουρίστες που, είτε διαμένουν σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό και επιλέγουν ημερήσιες ποδηλατικές διαδρομές, είτε επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς και διαμένουν σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Οι ποδηλατικές δραστηριότητες αναψυχής διακρίνονται σε ήπια ποδηλασία, όπου ο ποδηλάτης απολαμβάνει τη φύση και το τοπίο, και σε εντατική ποδηλασία, όπου η φυσική κατάσταση είναι ο κύριος στόχος.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια