Κως – Κ. Τσαμπής: Με ένα ασθενοφόρο πάλι το ΕΚΑΒ


Στο συνεργείο για άλλη μια φορά  βρίσκεται το δεύτερο ασθενοφόρο του τομέα ΕΚΑΒ στη Κω με αποτέλεσμα το μοναδικό αξιόμαχο όχημα να καλείται σε κάθε περιστατικό από τη μια στην άλλη άκρη του νησιού ενώ “σε υποσχέσεις περιορίστηκε η συνάντηση του διευθυντή του ΕΚΑΒ Αιγαίου Σάββα Καραταπάνη με τον έπαρχο Ιωάννη Καμπανή και τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά”, σύμφωνα με δηλώσεις του  εκπροσώπου του Τομέα Κω και μέλους  του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου και της ΠΟΠΕΚΑΒ, Κων/νου Τσαμπή, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη του Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αιγαίου, πρόσθεσε ο κ Τσαμπής, “η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μόνιμου ασθενοφόρου στην Αντιμάχεια, το οποίο θα καλύπτει άμεσα τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής όπως και η χορηγία ενός ακόμα οχήματος”, όταν στο αεροδρόμιο συνεχίζει να παραμένει το ασθενοφόρο προσφορά της Fraport εδώ και μήνες για γραφειοκρατικούς λόγους όπως υποστηρίζει η διοίκηση.

“Ωστόσο ουδείς λόγος έγινε για προσλήψεις προσωπικού”, σημείωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων “απλά ειπώθηκε ότι θα φροντίσει η Περιφέρεια Ν, Αιγαίου (η οποία έχει χρηματοδοτήσει την αγορά 42 ασθενοφόρων για τα νησιά του Ν. Αιγαίου εκτός της Κω) να βρεθεί ασθενοφόρο  και να χρηματοδοτήσει κάποιες προσλήψεις αποφοίτων από το ΙΕΚ της Κω, άγνωστο όμως πότε”.

Να σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες, τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών ενώ φεύγουν και τρείς ακόμα εργαζόμενοι διασώστες  μετακινούμενοι, που εργάζονται στον τομέα από τον Νοέμβριο του 2021 με δίμηνες ανανεώσεις συμβάσεων, οι οποίοι αν και έχουν καταθέσει αίτηση για μετάθεση ώστε να παραμείνουν στο νησί μόνιμα, δεν  έχουν πάρει ακόμα απάντηση.

Ο κ Τσαμπής εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του “για την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ” – επτά είναι οι μόνιμοι διασώστες -καλώντας Κυβέρνηση και Περιφέρεια να προχωρήσουν άμεσα σε προμήθεια ασθενοφόρων και προσλήψεις προσωπικού για να μην κινδυνεύσουν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια