«Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ροδινιού, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».

gold+&+silver+banner+lockdown

Στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς». Η ημέρα αυτή έχει ορισθεί από το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το 2018 έχει αποκτήσει παγκόσμια διάσταση, με γνώμονα το μήνυμα «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του κόσμου μπορούν ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ μια ζωή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν μετά από καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε δύο έως τέσσερις φορές, την επιβίωση και την καλή νευρολογική έκβαση, είναι η άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από παρευρισκόμενους πολίτες. Αν αυξηθεί η συχνότητα εφαρμογής της, μπορεί 200.000 ζωές να σωθούν στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν πολίτες, υπηρεσίες, οργανισμοί που τοποθέτησαν απινιδωτές και έγιναν αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια