Αναζητούνται λύσεις στην έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό


Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων στον τουρισμό, ζητούν από την κυβέρνηση τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, εκτιμώντας ότι το φαινόμενο θα έχει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Όπως δήλωσαν σήμερα από τη Ρόδο οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, εκπροσωπώντας και τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, “οι συνθήκες που βίωσαν φέτος οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ήταν εξαντλητικές, την ίδια ώρα που σε περιοχές πχ της βόρειας Ελλάδας η ανεργία είναι στα ύψη”.

Το αίτημα των Εργατικών Κέντρων είναι να οργανωθούν προγράμματα εκπαίδευσης για απασχόληση στον τουρισμό και να επιδοτηθεί η μετακίνηση και διαμονή ανέργων από διάφορες περιοχές, προς τη Ρόδο, την Κρήτη και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Ανέφεραν μάλιστα ότι στην Κρήτη έχει ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία για τους εργάτες γης, οπότε θεώρησαν ότι αυτό μπορεί να επεκταθεί στον τουρισμό. «Αυτή τη στιγμή επιδοτείται να εργαστεί κάποιος που είναι από την Αίγυπτο ή το Μπαγκλαντές, ενώ πχ η Καστοριά έχει 45-50% ανεργία. Ζούμε την εποχή του παραλόγου…» υπογράμμισε ο Στ. Βοργιάς.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της γενικής απεργίας που θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, αναφέρθηκαν εξ άλλου οι πρόεδροι των ΕΚ Ηρακλείου και Χανίων, μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο και τα μέλη της διοίκησης Θανάση Σταμούλη, Γιώργο Φραντζολάκη και Μιχάλη Χαροκόπο. Ζητείται, μεταξύ άλλων, η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας, με αυξήσεις στους μισθούς, επέκταση του επιδόματος ανεργίας και επαναφορά του στα προ των μνημονίων επίπεδα, υποχρεωτική εφαρμογή των συμβάσεων εργασίας και λύση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Μάλιστα η διοίκηση του ΕΚΡ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, θέλοντας να προβάλλει τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Μετά την σύσκεψη που συγκαλέσαμε για το νοσοκομείο και για την οποία δεχθήκαμε επιθέσεις, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Επιτέλους ο διοικητής πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια, γιατί δεν προχωράει καμία πρόσληψη, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα υλικά και γιατί δεν κινείται τίποτα το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια κοροϊδία και θέλουμε να την αναδείξουμε με τη συγκέντρωση που θα οργανώσουμε έξω από το ίδρυμα την ημέρα της απεργίας» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, καλώντας τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία, όσο και στην συγκέντρωση.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια