ΠΟΕΕΤ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 


Η ανακοίνωση από την ΠΟΕΕΤ:

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε την συμμετοχή του κλάδου μας, στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 09 Νοεμβρίου 2022.

Η ακρίβεια, η καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσία είναι αυτά που βιώνουν οι συνάδελφοι μας καθημερινά.

Η αύξηση του κόστους ζωής είναι το νούμερο 1 πρόβλημα αυτή την στιγμή καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας είναι εποχικά εργαζόμενοι και καλούνται να επιβιώσουν με εισόδημα 5 - 6 μηνών με τον πληθωρισμό να τρέχει σχεδόν με 11%, τα καύσιμα να είναι απλησίαστα και η θέρμανση φέτος τον χειμώνα να έχει καταστεί είδος πολυτελείας.

Οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία το 2022 είναι μειωμένοι κατά 10% σε σχέση με τους μισθούς του 2011 παρόλο που τα ρεκόρ στον κλάδο "πέφτουν βροχή" η άρνηση των εργοδοτών – ξενοδόχων για υπογραφή ΚΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις είναι εξωπραγματική.

Στην εστίαση παρόλο που η ΚΣΣΕ κηρύχτηκε γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας, δυστυχώς δεν εφαρμόζεται ούτε στο 10% της επικράτειας στις επιχειρήσεις.

Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών είναι εμφανής όσο ποτέ.

Οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφουμε παραμένουν στα συρτάρια του Υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν εισέρχονται ποτέ στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, όπως π.χ. η σύμβαση των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων – ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στην ίδια πλευρά με την εργοδοσία και η Κυβέρνηση η οποία εδώ και μήνες κωφεύει και δεν δίνει απαντήσεις στα αιτήματα μας.

  • Στον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται μας ζητούν να επιβιώσουμε με μόλις 3 μήνες ταμείο ανεργίας.                                                   ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Της ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΜΙΩΝ ΠΕΙΠΕΔΑ.
  • Η επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στους Ξενοδοχοϋπαλλήλους στην 20ετία είναι επιτακτική ανάγκη, με αφορμή την Πανδημία φάνηκε η επισφάλεια της εργασίας μας. Άλλωστε η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως θα καταργήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
  • Οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσεις πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο,
  • Εντατικοποίηση της δουλειάς καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
  • Απλήρωτες αποδοχές και υπερωρίες.
  • Απολύσεις με προειδοποίηση για να μειωθεί η αποζημίωση στο 50% π.χ. στο ΤΙΤΑΝΙΑ.
  • Καταχρηστική επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας για χρόνια όπως στο Καζίνο της Πάρνηθας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ & ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια