Φεστiβάλ: Ευρωπαϊκή Πολυφωνία στην Ρόδο


Αφιερωμένο στην κλασική μουσική, την φωτογραφία και το σινεμά, το 4ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας σηκώνει την αυλαία του στις 10 με 24 Οκτωβρίου του 2022 γιορτάζοντας την πολιτιστική γέφυρα Παρίσι-Ρόδος που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια.

gold+&+silver+banner+lockdown

Για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T) και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés. Με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Δημοτικών επιχειρήσεων Ρόδου μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), του Οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Οργανισμού Ars Artis, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.

Η κράτηση είναι υποχρεωτική για τις συναυλίες και τα εργαστήρια

Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα – FEP2022

Στο 4ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 24 Οκτωβρίου 2022 στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλούσιες δραστηριότητες όπως:

Συναυλίες που θα συμπεριλαμβάνει το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Estonian Philharmonic Chamber Choir, κατόχων δυο Grammy Awards με τον αρχιμουσικό και ιδρυτή της χορωδίας Tõnu Kaljuste και την μουσική παρέλαση της Compagnie Transe express με τις γιγαντιαίες κούκλες να ερμηνεύουν όπερα μαζί με την ομάδα κρουστών της.

Εργαστήρια μουσικής και θεάτρου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την γαλλική χορωδία Mikrokosmos απευθυνόμενη σε περισσότερα από 1000 παιδιά́ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μουσικό περίπατο

Έκθεση φωτογραφίας και ήχου

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «PASSION»

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2022 ή ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2022 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες)

Απογευματινή μουσική παρέλαση « POUPÉES GÉANTES/ γιγαντιαίες κούκλες»

Transe Express COMPANY

Άριες, κρουστά, ήχος και φως, σε μία φαντασμαγορική παρέλαση με πολλές εκπλήξεις…

Η Compagnie Transe Express είναι μια Γαλλική ομάδα καλλιτεχνών που παντρεύουν θέατρο και μουσική στις παραστάσεις-παρελάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν μια από τις μεγαλύτερες δημιουργίες τους. Τρεις γιγαντιαίες κούκλες θα ερμηνεύουν όπερα, μαζί με την ομάδα κρουστών και περισσότερους από 1000 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ρόδου που θα παρακολουθήσουν τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ.

Χώρος: Υπαίθριος παραλιακός χώρος έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Έναρξη της μουσικής παρέλασης: Δημαρχείο

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια