Νέα καθίσματα, συντηρήσεις και καθαρισμός γκράφιτι στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου


Στη συντήρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), προχώρησε η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανο Ι. Δράκο. Με αυτεπιστασία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, ολοκληρώθηκαν σειρά εργασιών, επιλύοντας προβλήματα ετών. Εντός του κτηρίου, εκτελέστηκαν εργασίες, όπως σοβατίσματα και ελαιοχρωματισμοί, ενώ στον αύλειο χώρο αυτού πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις νέων καθισμάτων, συντηρήσης παλαιών, καθαρισμός γκράφιτι και ελαιοχρωματισμοί.

Αναλυτικότερα, στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου που στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο επί της οδού Κομνηνών και κατόπιν αυτοψίας υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δρ. Στέφανο Ι. Δράκο, συνεργάτες του και υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, προγραμματίσθηκε και υλοποιήθηκε έργο συντήρησης με αυτεπιστασία που περιλάμβανε το εσωτερικό, το αύλειο και το εξωτερικό τμήμα του σχολείου. 

Στο εσωτερικό του τμήμα και συγκεκριμένα στο υπόγειο πραγματοποιήθηκαν εργασίες σοβατίσματος και ελαιοχρωματισμού στην αίθουσα εργαστηρίων, γυμναστικής και στην είσοδο αυτών, στο ισόγειο ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης (σοβατίσματα, ελαιοχρωματισμοί κτλ) σε αίθουσες, όπως και στον πρώτο όροφο. Στον αύλειο χώρο τοποθετήθηκαν περιμετρικά νέα ξύλινα καθίσματα για την ανάπαυση των μαθητών κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, συντηρήθηκαν τα παλαιά, όπου ήταν εφικτό και δεν έχρηζαν αποκατάστασης, αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι από τους τοίχους και ελαιοχρωματίστηκαν. Επίσης, στα εξωτερικά περιμετρικά τοιχεία του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, απομακρύνθηκαν τα γκράφιτι από τον πωρόλιθο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ευχαριστούν θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για την άριστη συνεργασία, καθώς και τα μέλη των συνεργείων της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων που απασχολήθηκαν στις συγκεκριμένες ομάδες εργασιών κατά περίπτωση. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια