Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, δίπλα στο περιβάλλον


Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές/τριες της B’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, με τις δασκάλες τους Παπαϊωάννου Χρυσούλα και Στεργενάκη Ειρήνη συμμετείχαν σε μια εξαιρετική δράση στην παραλία Κρεμαστής.

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το περιβάλλον «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!» και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων  πήραν μέρος στον   Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2022 - Συντονισμός ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων.

Οι μαθητές προηγουμένως είχαν μελετήσει τον «Οδηγό καθαρισμού 2022» στην τάξη.  

Στόχοι της δράσης:

gold+&+silver+banner+lockdown

Προστασία των θαλασσών μας από τα απορρίμματα. Συνειδητοποίηση της έκτασης του προβλήματος από κοντά. Γνώση με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους. Λύση μιας παγκόσμιας πρόκλησης.

Μετά τα ανωτέρω ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Πεταλούδων κ. Αθανάσιος Στάμος δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές/τριες και στις δασκάλες τους για την αξιέπαινη δράση τους. Εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε από το ζωντανό παράδειγμα και το μάθημα που μας έδωσαν οι μαθητές.

Να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε όλοι μαζί την μόλυνση του περιβάλλοντος, των ακτών και των δημόσιων χώρων γιατί , <<ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ>>».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια