Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό του 2023 απ' το WTM


Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων και επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία, όπως προκύπτει απο τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) του Λονδίνου που ξεκίνησε χθες.

gold+&+silver+banner+lockdown

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού για την επόμενη τουριστική σεζόν, όσον αφορά τις προκρατήσεις, αλλά και την αύξηση των θέσεων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έδωσε συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου SKY News στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα 3 εκατομμύρια Βρετανών που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε σε επέκταση των πτήσεων προς Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο και την έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίτερα, από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το οκτάμηνο, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 316% σε σύγκριση με πέρσι και διαμορφώθηκε σε 3,007 εκατ. ταξιδιώτες. Αντίστοιχα, άνοδο κατά 173% παρουσίασαν οι εισπράξεις μέχρι και τον Αύγουστο, οι οποίες έφτασαν τα 2,281 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια