Ηράκλειο: Χειροπέδες στον ξενοδόχο που έδινε τους μισθούς στους υπαλλήλους και ζητούσε χρήματα πίσω


Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο προχώρησαν οι Αρχές μετά την καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τρεις εργαζόμενοι του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έδινε χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων και στη συνέχεια τα ζητούσε πίσω.

Ο ξενοδόχος πιάστηκε στα «δίχτυα» των αστυνομικών όταν και ένας από τους εργαζόμενούς του θα του επέστρεφε κάποια από τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του, τα οποία ωστόσο ήταν προσημειωμένα.

Η σύλληψη

 αφορά στο αδίκημα της εκβίασης, αλλά και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το Creta24, η έρευνα για την υπόθεση άρχισε στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, βρέθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν προκύψει από καταγγελίες εργαζομένων του ξενοδοχείου στο σωματείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο ξενοδόχος φέρεται να προχωρούσε στην κατάθεση των χρημάτων που προέβλεπαν οι συβάσεις, ωστόσο μετά ζητούσε πίσω τα χρήματα από τους υπαλλήλους.

«Εμείς στην προσπάθεια που κάνουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο, όσον αφορά στα εργασιακά δικαιώματα και το να τηρούνται οι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για λεκτική και ψυχολογική βία αλλά και για εργασιακά θέματα. Μια από τις τελευταίες που είχαμε ήταν ότι σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι εργάζονταν κανονικά με υποδεέστερους όμως μισθούς από αυτό που προβλεπόταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο εργοδότης μάλιστα τους κατέθετε, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τον μισθό που έπρεπε να τους αποδοθεί βάσει της σύμβασης και μετά ζητούσε πίσω χρήματα. Αυτό γινόταν όλο το καλοκαίρι», είχε δηλώσει o κ. Κοκολάκης.Πηγή:enikonomia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια