Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο που θα διορθώσει τις αδικίες στις αντικειμενικές αξίες


 Την απόλυτη ικανοποίηση του, για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα νησιά, όπου υπάρχουν εξόφθαλμες στρεβλώσεις και αδικίες, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Αστυπαλαίας Νίκος Κομηνέας.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοσχέδιο, με το οποίο οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2022 να υποβάλουν ενστάσεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στον άμεσο επαναπροσδιορισμό τους αποκαθιστώντας αδικίες και στρεβλώσεις.

“Μας το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι που είχε έρθει στο νησί μας”, δήλωσε ο κ. Κομηνέας, ο οποίος σημείωσε, “ότι οι σημερινές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν στο νησί της Αστυπάλαιας φτάνουν αυτές της Λίνδου και της Μυκόνου αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές του νησιού και τα 2.150 ευρώ/τμ”.

“Ως δημοτική αρχή”, ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, “είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις ενστάσεις για τη διόρθωση της αδικίας”. Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε άλλα νησιά όπως η Σύμη, η Πάτμος και η Κάρπαθος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια