Ν.Σαντορινιός: «Τακτική υποστελέχωσης στις δομές Υγείας των νησιών»


Την “οριακή” λειτουργία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω αναδεικνύει για άλλη μια φορά, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

gold+&+silver+banner+lockdown

Σημειώνεται ότι η παθολογική κλινική βρίσκεται σε πλήρη αποδόμηση μιας και δεν υπάρχει κανένας γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας για να την στελεχώσει. Η κατάσταση είναι τόσο οριακή ώστε οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν ιδιώτη γιατρό προκειμένου να τους περιθάλψει και οι οικογένειες τους έχουν φτάσει να ζητούν παρέμβαση των οργάνων της Πολιτείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου, προκειμένου οι δικοί τους άνθρωποι να έχουν την αρμόζουσα ιατρική φροντίδα.

Όπως επισημαίνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σοβαρή δυσλειτουργία παρατηρείται και στην λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής η οποία πλέον λειτουργεί με έναν Καρδιολόγο, ο οποίος καλείται να καλύψει όλα τα τακτικά ιατρεία και τις εφημερίες.

 “Η τακτική της ​υποστελέχωσης, που έχει γίνει πια «καθημερινότητα» για τις δομές Υγείας των νησιών, όχι μόνο υποβαθμίζει, αλλά ακυρώνει πλήρως την ουσία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και αποτελεί τρανή απόδειξη της πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης που βιώνουν τα νησιά” υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ο βουλευτής κάνοντας λόγο για αδιαφορία από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, που οδηγεί σε υποβάθμιση των νησιωτικών νοσοκομείων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, έτσι ώστε άμεσα να προσληφθεί ιατρός Παθολόγος στο μοναδικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο του νησιού, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνιμα και σταθερά, και τι θα κάνει η Κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την στελέχωση των Νοσοκομείων των νησιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια