Νίσυρος: Ξεκίνησε το πρόγραμμα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΔΗΕ


Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των παραδοσιακών οικισμών αλλά και όλης της Νισύρου, ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού με πρώτα τα Νικειά.

Το έργο εκτελείται από την ΔΕΔΗΕ και το κόστος του έργου ανέχεται σε 277 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος Νισύρου κατέβαλε στη ΔΕΔΗΕ το ποσό του 50% του κόστους, (138.351 ευρώ).

Την υπογειοποίηση των καλωδίων επιτάσσει το άρθρο 11 του Προεδρικού Διάταγματος 08-03-2002 για τον Καθορισμό ορίων παραδοσιακού οικισμού Μανδρακίου, Δήμου Νισύρου και των παραδοσιακών οικισμών Μανδράκι, Νικιά και Εμπορειός. Τονίζει πως τα έργα υποδομής των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ) επιβάλλεται να είναι υπόγεια.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε δήλωση του υπογραμμίζει πως “με την ολοκλήρωση του έργου, στον οικισμό των Νικειών δεν θα υπάρχουν κολώνες και καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού κάτι που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην δημόσια ασφάλεια και αποτελεί μέρος του προγράμματος της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο και ανάπτυξη της Νισύρου.

Θα υπάρξει συνέχεια με την υπογειοποίση των καλωδίων στους οικισμούς Μανδράκι και Πάλοι αφού εγκριθεί το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε τα έργα να γίνουν ταυτόχρονα. Προχωρούμε υλοποιώντας το όραμα μας για μια Νίσυρο της προόδου και της ευημερίας”.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια