Σε επιφυλακή ο Δήμος Ρόδου σε ενδεχόμενο καταιγίδας


Σε άμεση επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλο το Νότιο Αιγαίο και να διαρκέσουν έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές-καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

gold+&+silver+banner+lockdown

Κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης έστειλε προς όλους τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και προς τους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου έγγραφη ενημέρωση, ζητώντας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση διαχείριση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας «EVA».

Παράλληλα, ο Δήμος Ρόδου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας  βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τις εθελοντικές ομάδες με στόχο το συντονισμό των δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων συνθηκών. 

Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους στον απόλυτα αναγκαίο βαθμό. Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από διελεύσεις ποταμών ή χειμάρρων, να αποφύγουν την παρουσία τους σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια