Τιμάει αύριο η Ρόδος τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη και Πύρρο Δήμα


Η Κοινότητα Αφάντου σε μια σεμνή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου μπάσκετ του Γενικού Λυκείου Αφάντου, παρουσία όλων των σχολικών μονάδων της κοινότητας μας, θα τιμήσει τον χρυσό μας παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη καθώς και τον χρυσό μας ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

gold+&+silver+banner+lockdown

Οι δύο αυτοί τεράστιοι και σπουδαίοι αθλητές που έχουν γράψει με «χρυσά» γράμματα την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, προσκλήθηκαν για να τιμηθούν από την Κοινότητα μας. 

Ο χρυσός μας παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, βρίσκεται ήδη στην Ρόδο ο οποίος μία ημέρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πανορμίτη και συγκεκριμένα μεταξύ 6 έως 8 Νοεμβρίου (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) θα κάνει το «τάμα» του και θα κολυμπήσει μέχρι την Ιερά Μονή Πανορμίτη, διανύοντας απόσταση 25 μιλίων και να αφήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2017 στο Μεξικό. Η απόσταση από τη Ρόδο είναι περίπου 50 χλμ και δεν έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν σε όλο τον κόσμο από αθλητή με αναπηρία να κολυμπήσει σε πέλαγος. 

Στο πλευρό του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη θα βρίσκεται ένας άλλος μεγάλος αθλητής ο Πύρρος Δήμας.

Ο Ολυμπιονίκης μας, που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία με τέσσερα μετάλλια (τρία χρυσά και ένα χάλκινο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρίσκεται στη Ρόδο για να στηρίξει την προσπάθεια του Χαράλαμπου Ταιγανίδη. Μάλιστα θα είναι «παρών» τόσο στην εκκίνηση του, ο οποίος όπως είναι γνωστό θα δώσει την εκκίνηση από τις Κάτω Πέτρες, όσο και στο τέλος της κολυμβητικής διαδρομής, στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη. Μαζί του θα είναι και η σύντροφος του και πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφιδά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια