Επίδομα θέρμανσης αίτηση στο myθερμανση - Οδηγίες υποβολής με εικόνες


 Η πλατφόρμα του Επιδόματος Θέρμανσης είναι πλέον ανοιχτή, και enaklik.com δείχνει πως μπορείς να υποβάλεις μόνος σου την αίτησή σου με μερικα απλά βήματα

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης σε περίπτωση μονοκατοικιών η διαμερισμάτων ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 

Βήμα 1

Κάνεις είσοδο στη σελίδα https://www.aade.gr/mythermansi και εισέρχεσαι στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας:


Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα


Βήμα 2

Μόλις ανοίξει το παράθυρο της αίτησης επιλέγεις το πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και προχωράς στην επόμενη σελίδα όπου επιλέγεις την υποβολή «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» 

Βήμα 3

Στη συνέχεια εισάγεις τους κωδικούς σου στο Taxis στο πεδίο που ανοίγει, ώστε να συνδεθείς με τα ατομικά σου στοιχεία: 


Βήμα 4


Αφού το σύστημα ταυτοποιήσει τα στοιχεία σου, σου ζητά να επιλέξεις τον τύπο της αίτησης που επιθυμείς να υποβάλεις, δηλαδή ως Διαχειριστής/Εκπρόσωπος πολυκατοικίας ή απλή αίτηση. Επιλέγεις την απλή αίτηση (1η επιλογή):


Βήμα 5

Στην επόμενη σελίδα που ανοίγει, μπορείς να δεις τις αιτήσεις που έχεις ήδη υποβάλει και την εξέλιξή τους (εάν υπάρχουν), καθώς και να υποβάλεις το νέο αίτημά σου. Ξεκινάς επιλέγοντας την «Συμπλήρωση Αίτησης» :


Βήμα 6

Για να μπορέσεις να ξεκινήσεις την συμπλήρωση των στοιχείων σου, θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης σου είναι αληθή, πατώντας το τετράγωνο κουτάκι που εμφανίζεται

Βήμα 7

Αφού επιλέξεις το πεδίο, εμφανίζονται τα υπόλοιπα σημεία της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθούν. 

Προσοχή: Δεν τσεκάρετε το κουτάκι "Η κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία η σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση" ακόμα και αν μένουμε σε πολυκατοικία, αν έχουμε ατομική θέρμανσή (δικό μας καυστήρα).


Τα τετραγωνικά τής κατοικίας να συμπληρωθούν ακριβώς αυτά που έχουμε δηλώσει στην φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους. 

Μετά την εισαγωγή των 9 πρώτων ψηφίων της παροχής ρεύματος χωρίς κενά εμφανίζεται η διεύθυνση της κατοικίας και επιλέγουμε από την λίστα οικισμών, που θα εμφανιστεί, τον δικό μάς οικισμό.

Στη συνέχεια τσεκάρουμε το κουτάκι, αν η κατοικία μάς είναι ενοικιαζόμενη η Δωρεάν παραχώρηση. Σε κάθε περίπτωση βάζουμε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και πατώντας πάνω στο "Ονοματεπώνυμο Εκμισθωτή" η σε περίπτωση Δωρεάν παραχώρησης "Ονοματεπώνυμο Παραχωρούντος" βλέπουμε αν εμφανιστεί το ονοματεπώνυμο του. Εάν κάποιο από τα σημεία δεν ισχύουν στην περίπτωσή σου (πχ δεν ενοικιάζεις την κατοικία σου), αφήνεις κενό το σχετικό πεδίο. 

Αν έχει δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός (IBAN) στο TAXISnet εμφανίζεται με πράσινο επισήμανση πως "Βρέθηκε δηλωμένος τραπεζικός λογαριασμός". Σε περίπτωση, που ο λογαριασμός δεν έχει δηλωθεί, πριν την οριστικοποίηση θα πρέπει να δηλωθεί.  

Σε περίπτωση εγγάμων ή μερών συμφώνων συμβίωσης με κοινή δήλωση, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος της δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.

Προσοχή: Ακόμα και αν η αίτηση θα έχει υποβληθεί από την σύζυγο το επίδομα θα πιστωθεί στο δικό του IBAN, πού θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο TAXIS.

Σε περίπτωση εγγάμων που υποβάλλουν χωριστή δήλωση δικαιούχος είναι ο ένας εκ των δυο και στον Α.Φ.Μ. του θα πρέπει να εκδοθεί το παραστατικό αγοράς καυσίμου.

Μετά από την συμπλήρωση όλων των στοιχείων στο τέλος επιλέγεις την «Υποβολή Αίτησης»

Σε περίπτωση πού όλα είναι σωστά, θα εμφανιστεί το αποδεικτικό της υποβολής αίτησης. Η αίτηση θα πρέπει να είναι σε κατάσταση "Αποδεκτή".

Η αίτηση έχει υποβληθεί.
Ξανακάνουμε είσοδο στην εφαρμογή myθερμανση και Μπαίνουμε ξανά στην αίτηση μάς, πατώντας "Υποβολή/Διαχείριση αίτησης ", βλέπουμε πως η αίτηση έχει γίνει αποδεκτή και πατώντας pdf κατεβάζουμε η εκτυπώνουμε το αποδεικτικό, όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία της αίτησης.  Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια