Προσέκρουσε σε βράχια το Nήσος Κάλυμνος – Εκτός κινδύνου επιβάτες και πλήρωμα, μπήκαν νερά στο πλοίο

 Σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τελένδου προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Nήσος Κάλυμνος, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Λέρο προς Κάλυμνο, με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 4 φορτηγά οχήματα. Ιδιώτης δύτης διαπίστωσε στην αριστερή πλευρά του πλοίου την ύπαρξη δύο ρηγμάτων.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου είχε ενημερώσει το Λιμενικό για ελεγχόμενη εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Καλύμνου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Νωρίτερα στην περιοχή του συμβάντος είχαν σπεύσει δύο περιπολικά και δύο ρυμουλκά καθώς και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Nήσος Κάλυμνος διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του, θραύση του πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής ενώ του απαγορεύτηκε ο απόπλους  μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.

Επίσης λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου Aqua Blue στο δρομολόγιο από Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο. Το πλοίο μετέφερε 55 επιβάτες και 42 άτομα πλήρωμα και έφτασε στο λιμάνι του Λαυρίου με την αριστερή μηχανή, όπου και έδεσε με ασφάλεια.Πηγή:newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια