ΚΚΕ Κω για θάνατο 16χρονου Ρομά Η προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας δεν θα περάσει


‘’Δίκαιη οργή και αγανάκτηση προκαλεί ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο’’ αναφέρει η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στη Κω σε ανακοίνωσή της.

‘’Εδώ και μία εβδομάδα ‘’υποστηρίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ ‘’αντί η ηγεσία της ΕΛΑΣ και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι εκδίδονται μόνο ανακοινώσεις, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα, και παρατηρείται μια άθλια προπαγάνδα που αναπαράγει το ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.’’

Η Οργάνωση υποστηρίζει την ανάγκη να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι, οι ομάδες καταστολής και η Πανεπιστημιακή αστυνομία ,να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων και η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών καθώς και  οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

‘’Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής, ούτε άλλων υποθέσεων αστυνομικής βίας. ’’υπογραμμίζει η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Κω ζητώντας τη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια