Κως- Σε αναμονή εδώ και τέσσερα χρόνια 200 οικογένειες για τις εννέα λαϊκές κατοικίες


Την αγανάκτηση τους για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου της πρόσκλησης συμμετοχής, στη κλήρωση για την απόκτηση κατοικίας, εξέφρασαν μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ενδιαφερόμενοι για το στεγαστικό πρόγραμμα των εννέα Λαϊκών Κατοικιών  στη Κω, επί της Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι εννέα Λαϊκές κατοικίες  θα παραδίδονταν τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις της Περιφερειακής αρχής στην ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή των Κατοικιών ξεκίνησε επί Περιφερειακής αρχής Γιάννη Μαχαιρίδη και περιλαμβάνουν διαμερίσματα ενός, μέχρι τεσσάρων δωματίων, συνολικού προυπολογισμού 625.000 ευρώ.

Οι δεσμεύσεις του 2018

Σύμφωνα με διαβεβαίωση του πρώην έπαρχου Κω-Νισύρου Γιώργου Χαλκιδιού το 2018, αναμένονταν η έγκριση για το κανονισμό λειτουργίας, από το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να προχωρήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος, για τους δικαιούχους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα .

Την ίδια χρονιά είχε δηλώσει ο τότε αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Σωτρίλλης στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια θα προχωρούσε το Μάρτιο του ίδιου χρόνου, δηλ. του 2018 στη σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπρόσωπους της Πρόνοιας, των Τεχνικών Υπηρεσιών και ένα δικαστικό υπάλληλο προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα πιστοποιητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη κλήρωση των εννέα Λαϊκών κατοικιών.

Στη συνέχεια η επιτροπή θα εκτιμούσε  ποιοι από τους αιτούντες δικαιούνται να συμμετέχουν στη κλήρωση η οποία θα πραγματοποιούνταν, σύμφωνα πάντα με τον κ Σωτρίλλη,  μέχρι τέλος του χρόνου.

Καμία εξέλιξη για τέσσερα χρόνια

Όμως από τότε μέχρι σήμερα το 2022, τέσσερα και πλέον χρόνια ουδεμία παρέμβαση έγινε για να προχωρήσει η διαδικασία ανοίγματος του στεγαστικού, ενώ η αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Μέριμνας Χ. Γιασιράνη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται η υπόθεση και θα φρόντιζε να ενημερωθεί.

“Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν 200 και πλέον οικογένειες που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν ένα διαμέρισμα τόσα χρόνια και να μην βρίσκουν ανταπόκριση από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σήμερα που μας πνίγουν τα δάνεια”, δήλωσαν συμπατριώτες που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Αναπάντητα τα αιτήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής δεν απαντά στα αιτήματα της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις, ενώ πληροφορίες μας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανοιχτό στεγαστικό Πρόγραμμα που να μπορεί να δέχεται αιτήσεις.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια