Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Ανακοινώθηκε παράταση για αιτήσεις

 


Ανοικτή για λίγες ημέρες ακόμη θα παραμείνει η πλατφόρμα για την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ.

Ανοικτή πρόκειται να παραμείνει η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ (επιταγή ακρίβειας), από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας, μέχρι τις 22.12.2022.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.

Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.

Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πού να κάνετε αίτηση για το επίδομα ακρίβειας

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στη διεύθυνση (ΕΔΩ).

Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).

Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 έως 24 μήνες στις 30/11/2022 μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια