Μητρόπολίτης Κω: “Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο με την καλή συνεργασία της Περιφέρειας”

 


Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Κω, που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στον φονικό σεισμό των 6,6 ρίχτερ της 21ης Ιουλίου του 2017.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ με παρέμβασή του επ΄ αφορμή δημοσίευματος σχετικό με την άρνηση παραδόσεως, εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, αναλυτικών επιμετρήσεων του έργου της αποκαταστάσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Κω, δήλωσε ότι, “το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του και οι σχετικές επιμετρήσεις ευλόγως δεν παρέχονται, διότι δεν αφορούν την Ιερά Μητρόπολη εφόσον το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ουσιαστικά αφορούν τον ανάδοχο του έργου και την διευθύνουσα Υπηρεσία του φορέα υλοποίησης αυτού, η οποία είναι ταυτοχρόνως και ο χρηματοδότης του”.

Ο κ. Ναθαναήλ τονίζει πως “η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου για μία ακόμη φορά επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος με την αποτελεσματική παρέμβασή του συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση των Ιερών Ναών που καταστράφηκαν το θέρος του έτους 2017. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε αταλάντευτα και απρόσκοπτα, με ευγνωμοσύνη, την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όσον αφορά τις όποιες αρνητικές δηλώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συντασσόμαστε με αυτές”.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ εύχεται, τέλος “η χαρά από την ευόδωση τόσο επιπόνων, επιστημονικώς και τεχνικώς ακεραίων, αποκαταστάσεων, να στερεώσει κάθε προσπάθεια για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας, μέσα στο πνεύμα της μεγάλης αρετής της αγάπης και της διαθέσεως συνεννοήσεως και καταλλαγής“.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια