Στην Κω πάνω από χίλιοι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουν λάβει ακόμα άδεια και επίδομα αδείας


Δύο μήνες έχουν περάσει από το κλείσιμο των Ξενοδοχειακών μονάδων στη Κω και οι άδειες και τα επιδόματα αδείας που η νομοθεσία υποχρεώνει να δίνονται μαζί με τις απολύσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων ακόμα δεν έχουν δοθεί, αν και είμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμό μεγάλων Μονάδων του νησιού και περισσότερους από χίλιους ξενοδοχοϋπαλλήλους των οποίων έπρεπε να εξοφληθούν οι άδειες και τα επιδόματα μαζί με την απόλυση και την μισθοδοσία του Οκτώβρη ’’σύμφωνα με δηλώσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω.

“Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει να μην αποδίδονται έγκαιρα τα οφειλόμενα. Οι Ξενοδόχοι, οι οποίοι είδαν εφέτος τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, επικαλούνται ως αιτία για τη καθυστέρηση, τη συλλογή των αναγκαίων εγγράφων και την αναμονή κλεισίματος του ταμείου για τη σεζόν”, υπογραμμίζει η διοίκηση του Σωματείου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, προέβλεψε ότι 19 δις ευρώ θα μπουν στο ταμείο του τουρισμού αυτή τη χρονιά, ενώ η Κως σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ξεπέρασε το 1,2 εκατ. σε αεροπορικές αφίξεις.

Άγνωστο παραμένει όμως πότε θα ξεκινήσει και η απόδοση του επιδόματος ανεργίας στους δικαιούχους, καθώς ο κλάδος τελεί σε αναμονή της έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων  και εγκύκλιων του νόμου Χατζηδάκη, για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στήριξης της απασχόλησης.Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια