Δούρου και Φάμελλος ήταν ομιλητές σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

 


Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, συλλόγους, εργαζόμενους κ.α., είχαν σήμερα στη Ρόδο η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ –Υπεύθυνη για Περιβάλλον, Κλιματική κρίση, Ενεργειακή πολιτική, ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής B’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο βουλευτής Δωδ/σου, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μαζί με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Ε νότιας Δωδ/σου οργάνωσε στη συνέχεια το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πλάζα» ημερίδα με θέμα «6 Εθνικές Προτεραιότητες», για να εξειδικευθούν οι έξι άξονες του προγράμματός όπως παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα. «Ήρθαμε για να συζητήσουμε το πρόγραμμα της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καταρρέει με κρότο και δυσοσμία».

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Ρένα Δούρου αναφέρθηκαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών κάνοντας λόγο για «επικίνδυνες καταστάσεις» και για «περιρρέουσα ατμόσφαιρα τοξικότητας, χυδαιότητας και ψέματος» και τόνισαν ότι «αν ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τι γινόταν είναι ακατάλληλος, αν ήξερε είναι επικίνδυνος».

Ο Σ. Φάμελλος μίλησε επίσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας και των καυσίμων, με τα υπερκέρδη των εταιρειών και την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες και τόνισε ότι η αγορά δεν μπορεί να αυτορυθμιστεί και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. «Εμείς θέλουμε να υπάρχει έλεγχος, να επιστρέψουν τα υπερκέρδη στους καταναλωτές, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσια αγαθά, κανένας να μην είναι αβοήθητος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδ/σου και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη νησιωτικότητα σαν ταμπέλα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που αντιμετωπίζουν η Κάσος και η Κάρπαθος και το Μεταφορικό Ισοδύναμο που έχει υποβαθμιστεί.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, η Ρένα Δούρου, είπε ότι, ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανακοινωθούν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια