Μarket pass: Στο ΙΒΑΝ τέλος Φεβρουαρίου οι τρεις μήνες - Τι ισχύει για φιλοξενουμένους

 


Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Από 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει το market pass και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, είτε στην άυλη κάρτα, με τους 8.400.000 δικαιούχους να λαμβάνουν 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε στον Σκάι, ότι η κάρτα αγορών «ισχύει και σε φιλοξενούμενους. Στην αίτηση συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοι. 

Εάν επιλέξουμε ΙΒΑΝ έχουμε μία μείωση 20%. 

Σε κάρτα θα μπουν κάθε μήνα τα χρήματα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Στο ΙΒΑΝ θα μπουν στο τέλος Φεβρουαρίου οι τρεις μήνες και στο τέλος Μαΐου οι επόμενοι τρεις».

Επομένως, οι δικαιούχοι, που θα σπεύσουν να κάνουν αίτηση, στο τέλος του Φεβρουαρίου θα λάβουν ποσά για τρεις μήνες, από 66 έως 300 ευρώ.

Market Pass: Πόσα είναι τα μετρητά στην τράπεζα με IBAN

Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 149 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ 3μηναία ενίσχυση

Τα ποσά που θα δοθούν στην άυλη κάρτα

Μονομελές νοικοκυριό: 22 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 52 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 62 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 72 ευρώ μηναία ενίσχυση

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για το Μarket pass

Στο market pass αναφέρθηκε, χθες, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στη Θράκη.

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι στις ανατιμήσεις με παρεμβάσεις όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και στον τομέα της τιθάσευσης του πληθωρισμού.

Έχουμε καλά νέα από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον τελευταίο μήνα, αλλά και τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε λειτουργία το «Market Pass», μια πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία ουσιαστικά έχει ως στόχο να εξουδετερώσει αυτό το 10% του πληθωρισμού, να το απορροφήσει έτσι ώστε οι δαπάνες των νοικοκυριών για βασικά αγαθά να επανέλθουν σε πιο λογικές τιμές.

Είναι ακόμα μια πρωτοβουλία η οποία αναδεικνύει τη μεγάλη κοινωνική ευαισθησία αυτής της κυβέρνησης και τη δυνατότητά μας, ναι όταν υπάρχουν τα λεγόμενα «ουρανοκατέβατα» κέρδη να μπορούμε -και πρέπει- να τα φορολογούμε, ώστε με αυτά τα έσοδα να μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία. Διότι θέλω να θυμίσω ότι το «Market Pass» θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τη φορολόγηση των εκτάκτων κερδών των δύο ελληνικών διυλιστηρίων για το 2022», σημείωσε στην ομιλία του στην τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης από φυσικό αέριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια