Ρόδος: Αναδάσωση έκαναν φοιτητές Ελληνικών σπουδών πανεπιστημίων των ΗΠΑ


 Συμβολική αναδάσωση έκαναν χθες στην καμένη δασική έκταση μεταξύ Λάρδου – Λαέρμων και Απολλώνων 28 φοιτητές και φοιτήτριες από τα τμήματα Ελληνικών Σπουδών των πανεπιστημίων του Κονέκτικατ και της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Τα παιδιά ηλικίας 20 – 24 ετών, με τη συνοδεία του καθηγητή τους Ηλία Τομάζου και μελών από το συμβούλιο του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» ξεναγήθηκαν από τα στελέχη της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση» στην περιοχή, φύτεψαν από ένα δέντρο και στη συνέχεια το προστάτεψαν από τη βόσκηση με τη χρήση αποφλοιωμένων κλαδιών πικροδάφνης.

Με το τέλος της δράσης, ο καθηγητής Ηλίας Τομάζος δήλωσε ότι «ζητούμενό μας είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για την Ελλάδα. Με το έργο της δεντροφύτευσης – αναδάσωσης οι φοιτητές περιηγήθηκαν στην περιοχή που έχουμε υιοθετήσει, ήρθαν σε επαφή με τη ροδίτικη γη, ορισμένα από αυτά τα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με γεωργικά εργαλεία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που είδαμε να είναι φροντισμένα, να έχουν μεγαλώσει και δυναμώσει τα δέντρα που είχαμε φυτέψει πέρυσι, κατά την τότε δεντροφύτευση».

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιερά Μονή Θάρρι όπου διδάχθηκαν την ιστορία του ναού, απόλαυσαν ένα δείπνο – προσφορά του Ηγουμένου και στο τέλος παρακολούθησαν μάθημα για την ιστορία Ελληνικής γλώσσας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια